Sirpa Selänne herätti huomiota sosiaalisessa mediassa kritisoidessaan nuorten osallistumista mielenosoituksiin.

Entisen jääkiekkoilijan Teemu Selänteen vaimo, Sirpa Selänne, esitti tiistaiaamuna 2. heinäkuuta terävän näkemyksensä nuorten mielenosoitustoiminnasta. Nyt mediapersoona Iida Vainio ja somevaikuttaja Joonas Pesonen kommentoivat Sirpan kirjoituksesta syntyneeseen keskustelumyrskyä sosiaalisessa mediassa.

Selänne toteaa Instagram-julkaisussaan, että hänen lapsiaan on kasvatettu kunnioittamaan sääntöjä ja käyttäytymään sopivasti. Hän ilmaisee myös, ettei hyväksyisi sitä, että hänen lapsensa osallistuisivat mielenosoituksiin.

– Useimmat ihmiset noudattavat sääntöjä ja käyttäytyvät asiallisesti. Samaa olemme opettaneet myös omille lapsillemme. Heitä ei todennäköisesti tulla näkemään mielenosoituksissa, missä he riehuisivat, vastustaisivat virkavaltaa tai häiriköisivät tavallisten ihmisten arkea julkisilla paikoilla.

– Itse vanhempana en voisi hyväksyä, että omat lapseni makaisivat ajotiellä keltaiset liivit yllään ja ajattelisivat sen olevan hyväksyttävää.

Selänteen mielestä vanhempien tulisi opastaa nuoria aikuisia siitä, ettei virkavaltaa vastaan kapinoiminen tai yleisten järjestyssääntöjen rikkominen aatteellisista syistä ole hyväksyttävää.

Vaikka Sirpa Selänne ei päivityksessään maininnut suoraan Elokapinaa, moni kommentoija nosti Elokapinan mielenosoitukset esille keskustelussa.

Somevaikuttaja Joonas Pesonen osallistui keskusteluun

Joonas Pesonen on tunnettu kantaaottavana somevaikuttajana.

Joonas Pesonen on tunnettu kantaaottavana somevaikuttajana.

– Sirpa, miehesi on pelannut kovaa kaukalossa ja ollut osallisena tappeluissa. Ehkä nyt on aika tutustua sanoihin kuten etuoikeudet, solidaarisuus ja itsetutkiskelu, Pesonen kirjoitti kommentissaan.

Teemu ei pitänyt kommentista ja vastasi siihen suoraan.

– En ole koskaan hakannut ketään kaukalossa, vain tiedoksesi.

– Anteeksi, jos olen ymmärtänyt urasi väärin. Tarkoitatko, että et ole urallasi saanut rangaistuksia väkivaltaisesta pelistä, poikittaisesta mailasta tai keihästämisestä? Joonas vastasi takaisin.

Tähän Teemu ei enää vastannut, eikä hän ole kommentoinut asiaa Pesoselle enempää.

Aleksi Valavuori nauttii huomiosta kohun keskellä

Aleksi Valavuori on aktiivinen käyttäjä X-palvelussa, jossa hän usein esittää suoria mielipiteitään.

Aleksi Valavuori on aktiivinen käyttäjä X-palvelussa, jossa hän usein esittää suoria mielipiteitään.

Aleksi Valavuori on liittynyt keskusteluun ja nauttinut Sirpa Selänteen julkaisusta sekä sen kommenttikentän aiheuttamasta kohusta. Valavuori on kommentoinut tilannetta sekä omalla X-tilillään että Sirpan julkaisun kommenttiosiossa.

– Tämän päivän parasta viihdettä tarjoaa tämä kommenttiketju! Go Sherpa! hän kirjoitti Sirpan Instagram-julkaisun kommentteihin.

– Sirpa Selänne pilasi työpäiväni. Sirpa teki virheen ilmaistessaan mielipiteensä tiellä istuvista. Nyt koko hemmetin päivä on mennyt kommentteja lukiessa, eikä töihin keskittyminen onnistu. Viimeisimmässä kommentissa joku tiellä makaaja mainitsee Sirpan miehen mukamas hakkaavan ihmisiä kaukalossa! Juuri nyt googlailen, kuka tämä mies on ja missä kaukalossa! Valavuori kirjoitti X:ssä.

Iida Vainio esitti oman näkemyksensä tilanteesta

iida vainio
 Iida Vainio jakoi suoran mielipiteensä Instagram-tarinassaan.

Iida Vainio jakoi suoran mielipiteensä Instagram-tarinassaan.

Kohurokkari Archie Cruzin kihlattu, Iida Vainio, jakoi mielipiteensä asiasta omassa 24 tunnin ajan nähtävillä olevassa Instagram-tarinassaan.

– Olen täysin samaa mieltä! En ymmärrä, miten kukaan voi maata ajotiellä tai vastustaa virkavaltaa. Ihmisillä pitäisi olla jonkin verran järkeä, Vainio kirjoitti tarinassaan.

Teemu Selänne ilmaisi tukensa vaimonsa Sirpa Selänteen

Sirpa ja Teemu Selänne avioituivat vuonna 1996.

Sirpa ja Teemu Selänne avioituivat vuonna 1996.

Ex-jääkiekkoilija Teemu Selänne kommentoi myös vaimonsa julkaisua, ilmaisten tukensa hänen mielipiteilleen. Teemu tunnusti, että kaikki eivät välttämättä ole samaa mieltä heidän kanssaan.

– Hyvä Sippe! Wow, täyden kympin kirjoitus. Vaikka veikkaankin, että vassarit ja reppanat eivät siitä tykkää, Teemu kirjoitti.

Selänteen kommentti herätti laajan keskustelun ja somemyrskyn kommenttikentässä.

– Onko tämä se käytösmalli, jonka haluatte opettaa lapsillenne? Asiallista käytöstä? Apua, kirjoitti eräs kommentoija.

– Juuri näin, Teemu! Arvostan suuresti, että puhutte asioista suoraan, kiitti toinen.

– Oli todella surullinen ja paljon kertova kirjoitus. En ikinä kasvattaisi lastani ympäristössä, jossa puhutaan muista noin halventavasti ja vähättelevästi. Se ei ole normaalia, totesi kolmas.

Elokapina reagoi myös kohuun

Ympäristöliike Elokapinan mielenosoitukset saavat usein laajaa huomiota. Viime perjantain mielenilmaus kärjistyi, ja nyt Elokapina syyttää poliiseja väkivaltaisesta toiminnasta.

Ympäristöliike Elokapinan mielenosoitukset saavat usein laajaa huomiota. Viime perjantain mielenilmaus kärjistyi, ja nyt Elokapina syyttää poliiseja väkivaltaisesta toiminnasta.

– Voi, olisin niin ylpeä lapsistani, jos he osallistuisivat mielenosoituksiin ja heidän arvomaailmansa sisältäisi luonnon kunnioittamisen eikä esimerkiksi luonnonvarojen tuhlaamisen lentämällä ympäri maailmaa. Täysi tuki Elokapinalle, kirjoitti eräs kommentoija.

Elokapina vastasi kommentoijaan vihreällä sydänemojilla.

Ihmisten eriävät mielipiteet

Sirpan kirjoitukset herättävät voimakkaita mielipiteitä. Osa ihmisistä ylistää hänen näkemyksiään, kun taas toiset kritisoivat niitä ankarasti.

– Teidän ja Teemun kannanotoista näkee sen, mikä on vialla maailmassa, kirjoittaa eräs kommentoija.

– Sinun kaltaistesi ihmisten vuoksi maailmassa on niin paljon pahuutta, toteaa toinen.

– Huolimatta kommenttikentän melusta, tämä oli aiheellinen puheenvuoro. Mediassa kuulee liian usein vain lakia rikkovista aktivisteista ja heitä tukevista ‘asiantuntijoista’, vaikka suurin osa ihmisistä ei hyväksy lain rikkomista tai häiriöiden aiheuttamista vaikuttamiskeinoina. Jos Elokapina haluaa edistää tavoitteitaan päätöksenteossa, heidän tulisi asettua ehdolle vaaleissa, kommentoi perussuomalaisten kansanedustaja Joakim Vigelius.

– Olen täysin samaa mieltä. Jos näkisin oman jälkikasvuni makaamassa pitkällään Mannerheimintiellä, hakisin heidät henkilökohtaisesti itse pois sieltä. Iltalehti tavoitti Sirpa Selänteen keskiviikkoaamuna, mutta hän ei halunnut kommentoida asiaa.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *