Samu Haber sai aiemmin tuomion huumausaineen käyttörikoksesta, joka liittyy Katiska-vyyhtiin.

Muusikko Samu Haber otti humoristisen asenteen käsitellessään sosiaalisessa mediassa vuosien takaista oikeudenkäyntiään.

Vuonna 2021 Haber sai tuomion huumausaineen käyttörikoksesta, ja oikeudenkäynnissä tutkittiin myös mahdollisia yhteyksiä Katiska-vyyhtiin.

Nyt Haber heitti vitsin aiheesta Instagramin tarinaosiossa. Hän julkaisi kuvan, jossa seisoo ystävänsä kanssa ja pitää käsissään kahta kalastuskatiskaa.

– Katiskavyyhti vol2. Kiitos, kohta tulee kalaa, Haber kirjoitti sydän- ja liekkiemojien kera.

Voit nähdä tarinan täältä. Tarina on nähtävissä 24 tunnin ajan.

Tästä oli kyse

Muusikko jäi kiinni huumausaineiden käytöstä vuoden 2019 Ruisrock-festivaaleilla.

Samaan aikaan Ruisrock-festivaaleilla oli myös Katiska-vyyhdin pääsyytetty, Niko Ranta-Aho. Poliisin salakuuntelutallenteet paljastivat myöhemmin, että Ranta-Aho mainitsi Haberin festivaalien aikana.

– Se Haberiki, sen mä myrkytin täysin, Ranta-Aho totesi salakuuntelunauhalla.

Ranta-Aho mainitsi tallenteella, että Haberille “varmaan joku femma”, mitä syyttäjät pitivät viittauksena viiteen grammaan kokaiinia. Todisteet eivät kuitenkaan riittäneet viiden gramman huumausainerikoksen todistamiseen. Käräjäoikeus totesi lisäksi, että salakuuntelutallenteiden keskustelut olivat osin epäselviä ja keskustelun osapuolet selvästi päihtyneitä.

Koska Haberin käyttämän kokaiinin tarkkaa määrää ei voitu todentaa, hänet tuomittiin huumausaineen käyttörikoksesta. Haber itse arvioi käyttäneensä noin 0,2 grammaa kokaiinia.

Haberille langetettiin kymmenen päiväsakon tuomio, joka hänen tuloillaan nousi yhteensä 5 490 euroon.

Muisteli hiljattain

Haber käsitteli äskettäin Selvin päin -podcastissa elämäänsä tuomionsa jälkeen. Hän muisteli, kuinka poliisit ottivat hänet kiinni Helsingin Bulevardilla iltakävelyn aikana, kun tapahtumat alkoivat paljastua.

– Terapeuttini kysyi minulta muutaman kuukauden kuluttua oikeudenkäynnistä, toivoisinko, että kaikkea tätä ei olisi tapahtunut. Vastasin, että en toivo, muusikko paljasti podcast-jaksossa.

Haberin mukaan huumeet jäivät pois hänen elämästään oikeusprosessin jälkeen. – Siitä on nyt varmaan viisi vuotta. Ruisrockin jälkeen kävin kerran vielä ulkona juhlimassa. En halua vedota siihen, että olin mukana Sunrise Avenuen lopettamisessa ja kaikessa, mutta se ei todellakaan helpottanut tilannetta, kun elämäni oli muutenkin todella sekaisin, hän kuvaili.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *