Räppäri Petri Nygård kertoo Eeva-lehdelle traagisista nuoruusvuosistaan.

Räppäri Petri Nygård, oikealta nimeltään Petri Laurila, 50, avautuu lehtihaastattelussa nuoruutensa vaikeista vaiheista, jotka sisälsivät molempien vanhempien kuolemat. Hänen äitinsä kamppaili alkoholismia vastaan ja isä kärsi skitsofreniasta.

Kahdenkymmenen vuoden iässä Nygård alkoi havaita vanhempiensa ongelmat. Kodista löytyi usein äidin tyhjiä viinapulloja esimerkiksi pyykkikorista ja keittiön kaapeista.

– Kaadoin viinat aina vessanpönttöön, mutta se ei auttanut yhtään.

Tilanne paheni siihen pisteeseen, ettei hänen äitinsä usein kyennyt nousemaan ylös tai hoitamaan työtehtäviään. Joskus Nygård saattoi hoitaa äitinsä sovitut työkeikat tämän puolesta.

– Luulin, että kyseessä oli ohimenevä vaihe. En ymmärtänyt hakea hänelle apua tai terapiaa, Nygård kertoi haastattelussa.

Kun Nygård oli 25-vuotias, hänen äitinsä menehtyi alkoholimyrkytyksen aiheuttamaan sydänkohtaukseen. Nygård ei pystynyt menemään sairaalaan näkemään äitiään, sillä hän halusi säilyttää viimeisen positiivisen muistonsa hänestä.

Isä alkoi myös oireilla

Äitinsä kuoleman jälkeen Nygård muutti isänsä luokse Tampereelle. Pian muuton jälkeen isän tila alkoi heikentyä; hän kärsi apaattisesta masennuksesta ja raivonpuuskista.

– Tiesin jo teini-ikäisenä, että isälläni on skitsofrenia, mutta en ollut täysin ymmärtänyt tilannetta, koska isä ei oireillut voimakkaasti lapsuudessani eikä nuoruudessani.

Isä sai myös sydänkohtauksen ja menehtyi joulukuussa 2017.

Lehtihaastattelussa kerrotaan, miten Nygårdin esiintymiset vaikeutuivat, sillä monissa hänen kappaleissaan, kuten kappaleessa “Selvä päivä”, on viittauksia hänen isäänsä. Tämä johti siihen, että hän keskeytti väliaikaisesti musiikkiuransa ja piti taukoa, ennen kuin kykeni jatkamaan menestyksekkäästi aloittamaansa uraa.

Nygård on toiminut rap-artistina jo yli kaksi vuosikymmentä. Hänen “Alaston Suåmi” -albuminsa julkaisun yhteydessä Tampereella on jopa pystytetty hänelle omistettu patsas.

Petrin musiikki on kautta vuosien herättänyt paljon huomiota. Räppärin sanoitukset ja esiintymistyyli ovat usein päätyneet otsikoihin. Esimerkiksi hän on mennyt lavalle sisäänkäynnin kautta, joka muistuttaa naisen alapäätä, ja hänen kappaleensa “Pannaan suomi kuntoon” on saavuttanut suosiota humoristisilla ja kaksimielisillä sanoituksillaan. Viime vuosina räppäri on seurustellut radiojuontaja Susanna Laineen kanssa. Vaikka pari on pitänyt suhteensa matalalla profiililla, heidän uskotaan yhä olevan yhdessä.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *