Saara Aalto on suomalainen laulaja, lauluntekijä ja ääninäyttelijä. Hän syntyi 2. toukokuuta 1987 Oulunsalossa, Suomessa. Hän on tällä hetkellä 37-vuotias. Hän tuli kansainvälisesti tunnetuksi ainutlaatuisesta äänestään ja esiintymiskyvystään. Hän on erityisen tunnettu osallistumisestaan Britannian “X Factor” -kilpailuun, jossa hän sijoittui toiseksi, sekä Suomen edustajana Euroviisuissa vuonna 2018 kappaleella “Monsters”. Hänen kyky esittää kappaleita monilla eri kielillä ja hänen energinen lavakarismansa ovat tehneet hänestä rakastetun hahmon sekä Suomessa että kansainvälisillä areenoilla.

Saara Aalto musiikillinen alku – Näin kaikki alkoi!

Saara Aalto kasvoi musiikilliseen perheeseen jossa hänen varhainen kiinnostuksensa musiikkiin heräsi. Hän aloitti pianonsoiton ja laulun jo nuorena, mikä johti hänet kirjoittamaan omia kappaleitaan jo viiden vuoden iässä. Hänen musiikilliset kyvyt huomattiin varhain, ja hän voitti Kotkan Meripäivien lastenlaulukilpailun 11-vuotiaana, mikä oli merkittävä askel hänen urallaan.

Koulutukseltaan hän on hyvin perehtynyt musiikkiin. Hän kävi Madetojan musiikkilukiota, joka tunnetaan vahvasta musiikkikasvatuksestaan. Lukion jälkeen hän jatkoi opintojaan Helsingissä Sibelius-Akatemiassa, joka on yksi arvostetuimmista musiikkiopistoista Suomessa. Lisäksi hän otti laulutunteja Helsingin Pop & Jazz Konservatoriosta, jossa hän kehitti ääntään ja esiintymistaitojaan edelleen. Tämä koulutustausta antoi hänelle vankan pohjan, jonka varaan rakentaa kansainvälistä uraa.

Saara Aalto Henkilökohtainen Elämä ja Perhe

Saara Aalto perhe on ollut tärkeä osa hänen elämäänsä ja uraansa. Hänen perheeseen kuuluu useita taiteellisesti lahjakkaita jäseniä. Hänen vanhempansa ovat Markus Aalto ja Taina, o.s. Marttila. Markus on ammatiltaan insinööri, ja Taina on opettaja. Hänen Isoisä,Eeli Aalto, on visuaalinen taiteilija ja TV-ohjaaja. Hänen nuorempi veljensä, Samu Aalto, on ammattimainen pokerinpelaaja. Hänen nuorempi sisarensa on Suvi Aalto, hän tuli julkisuuteen osallistuttuaan “Suomen ääni” -laulukilpailuun. Hänen on vanhempi puoliveli, Mikael. Hänen setä on taikuri Simo Aalto, ja serkku on vatsastapuhuja Sari Aalto.

Hänen henkilökohtainen elämä on ollut julkisuudessa hänen suhteidensa kautta. Hän seurusteli laulaja Teemu Roivaisen kanssa yhdeksän vuotta ennen kuin he erosivat vuonna 2013. Eron jälkeen he ovat pysyneet hyvissä väleissä ja jatkaneet yhteistyötä musiikin parissa.Vuonna 2012 Saara tapasi Meri Sopasen, joka lähestyi häntä faniviestillä. Heidän suhteensa alkoi vuonna 2014, ja kihlaus seurasi vuonna 2016.

Saara on avoimesti lesbo ja on aktiivisesti puhunut julkisuudessa seksuaalisesta suuntautumisestaan ja tasa-arvon puolesta. Pariskunta muutti yhdessä Lontooseen vuonna 2017. Huhtikuussa 2020 Saara ja Meri menivät naimisiin. COVID-19-pandemian vuoksi he eivät kuitenkaan voineet pitää perinteistä hääseremoniaa, minkä seurauksena he muuttivat takaisin Suomeen keväällä 2020. Syksyllä 2021 he viettivät aikaa väliaikaisesti Espanjassa, ennen paluutaan Suomeen marraskuussa.

Kesäkuussa 2023 he juhlivat hääseremoniaansa Italiassa, jossa heidän rakkautensa sai upean juhlan keskellä Välimeren kaunista maisemaa. Tällä hetkellä hän asuu asuntoautossa vaimonsa kanssa. He päättivät valita tämän liikkuvan elämäntyylin nauttiakseen suuremmasta joustavuudesta ja uusista kokemuksista, sillä näin he voivat yhdistää työnsä ja vapaa-aikansa matkustaessaan. päättivät valita tämän liikkuvan elämäntyylin nauttiakseen suuremmasta joustavuudesta ja uusista kokemuksista, sillä näin he voivat yhdistää työnsä ja vapaa-aikansa matkustaessaan.

Miten hänestä tuli kansainvälisesti tunnustettu artisti?

Saara Aalto ura on monipuolinen ja kansainvälisesti tunnustettu. Hänen musiikkiuransa alkoi jo varhain, ja ensimmäiset merkittävät askeleet otettiin, kun hän voitti päivien laulukilpailun lapsena. Vuosien saatossa hän on osallistunut useisiin laulukilpailuihin, joista jokainen on avannut hänelle uusia ovia musiikkiteollisuudessa.

Diskografia ja Lauluntekijän Työ

Hänen musiikkinsa sisältää laajan kirjon itse kirjoitettuja kappaleita, jotka kertovat tarinoita ja tuovat esille hänen artistista näkemystään. Hän on julkaissut useita albumeita ja singlejä, jotka ovat saavuttaneet suosiota kansainvälisesti.

 • Debyyttialbumi “Blessed with Love” (2011): Albumi sisältää monia itse kirjoitettuja kappaleita ja osoittaa hänen kyvyn luoda koskettavia melodioita ja sanoituksia.
 • Wild Wild Wonderland (2018): Tämä albumi julkaistiin Eurovisionin jälkeen ja se sisältää kappaleita, jotka heijastavat hänen monipuolista musiikillista tyyliään.

Tunnustetut singlet:

 • No Fear
 • Dance Like Nobody’s Watching
 • Domino

Ääninäyttelijätyöt

Hän on myös taitava ääninäyttelijä, joka on lainannut äänensä useille rakastetuille animaatiohahmoille. Hänen ääninäyttelijätyönsä ulottuvat kansainvälisiin tuotantoihin, joissa hän on saanut äänensä kuuluviin monikielisissä versioissa.

 • Frozen (2013): Antanut äänensä Anna-hahmolle suomenkielisessä versiossa, mikä on saavuttanut suurta suosiota.
 • Brave: Ääninäyttelijänä tuonut eloon prinsessa Meridan suomenkielisessä versiossa.
 • The Tale of Despereaux (2008): Tämä oli yksi hänen ensimmäisistä ääninäyttelijärooleistaan, jossa hän esitti prinsessa Peaa.

Hänen uransa kiistat

Saara Aalto on suurelta osin pidetty positiivisessa valossa julkisuudessa, hänen uransa aikana on ollut myös joitakin kiistoja. Nämä tilanteet ovat usein liittyneet hänen osallistumiseensa kilpailuissa ja niiden seurauksista aiheutuneisiin reaktioihin.

 • X Factor UK -äänestyskiista: Hänen osallistuminen “X Factor UK” -kilpailuun 2016 herätti huomiota, kun jotkut katsojat kyseenalaistivat äänestysprosessin oikeudenmukaisuuden. Epäilykset nousivat etenkin sen jälkeen, kun hän oli useita kertoja vaarassa pudota kilpailusta, mutta selvisi jatkoon yleisöäänten turvin. Tämä johti keskusteluun siitä, oliko ulkomaalaisten kilpailijoiden kohtelu tasapuolista.
 • Eurovision-esityksen vastaanotto: Euroviisuissa 2018 hänen edustamansa kappale “Monsters” sai paljon kansainvälistä huomiota, mutta jakoi mielipiteitä sekä kotimaassa että ulkomailla. Joitakin kritisoitiin esityksen lavastuksesta ja visuaalisesta ilmeestä, mikä herätti keskustelua siitä, miten Euroviisuesitykset tulisi toteuttaa.

Saara Aalto palkinnot ja kunnianosoitukset

Saara Aalto on saanut useita tunnustuksia ja ehdokkuuksia uransa aikana, mikä heijastaa hänen merkittävää vaikutustaan Suomen musiikkimaailmassa. Hänen ainutlaatuinen lahjakkuutensa ja kykynsä koskettaa kuulijoita sekä kotimaassa että kansainvälisesti on huomioitu monissa palkintogaaloissa.

Palkinnot ja tunnustukset:

 • Emma-gaala ehdokkuudet (2018): Hän oli ehdolla “Vuoden naisartisti” -kategoriassa. Lisäksi hänen kappaleensa “Monsters” sai ehdokkuuden “Vuoden musiikkivideo” -kategoriassa.
 • Monsters” YouTube-menestys: Kappaleesta tuli vuoden 2018 katsotuin YouTube-video Suomessa, mikä osoittaa hänen suosiotaan ja fanien kiinnostusta.

Saara Aallon sosiaalinen media ja virallinen verkkosivusto

Saara Aalto käyttää aktiivisesti sosiaalisen median alustoja ja ammattimaista verkkosivustoa yhteydenpitoon faniensa kanssa ja musiikkinsa markkinointiin. Hän ylläpitää eloisaa läsnäoloa verkossa, jossa fanit voivat pysyä ajan tasalla hänen uusimmista projekteistaan, esiintymisistään ja henkilökohtaisista näkemyksistään. Alla on pääasialliset alustat, joissa voit seurata hänen matkaansa ja kytkeytyä hänen sisältöönsä:

 • YouTube: @saaraaalto – Tutustu hänen viralliseen YouTube-kanavaansa, joka sisältää musiikkivideoita, live-esiintymisiä ja henkilökohtaisia videoita.
 • Instagram: (@saaraaalto) – Seuraa häntä Instagramissa saadaksesi kulissien takaisia kuvia, päivityksiä ja tarinoita hänen elämästään ja urastaan.
 • Facebook: @saaraaalto – Liity mukaan Facebookissa saadaksesi uutisia, interaktoidaksesi hänen postaustensa kanssa ja tietääksesi tulevista tapahtumista.
 • X: @saaraaalto – Pysy ajan tasalla hänen viimeisimmistä twiiteistään ja vuorovaikutuksistaan X:ssä saadaksesi nopeampia päivityksiä ja keskusteluja.
Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *