Petrus Pennanen, syntynyt 27. huhtikuuta 1972, on suomalainen poliitikko, ydinfyysikko ja menestynyt yrittäjä, jonka ura on yhtä monipuolinen kuin hänen saavutuksensa. 52-vuotias Pennanen tunnetaan erityisesti kekseliäistä ideoistaan ja rohkeista yhteiskunnallisista aloitteistaan. Helsingin kaupunginvaltuuston jäsenenä ja Avoimen Puolueen puheenjohtajana hän on yhdistänyt tieteellisen asiantuntemuksensa käytännön politiikkaan, mikä on tuonut hänelle laajaa arvostusta sekä paikallisesti että kansainvälisesti. Hänen tapansa nähdä asiat uudesta näkökulmasta ja toteuttaa innovatiivisia ratkaisuja tekee hänestä todellisen edelläkävijän politiikassa.

Paikallisista lähtökohdista kansainväliseen tieteelliseen vaikuttavuuteen

Petrus Pennanen vietti nuoruutensa Itä-Suomessa, pääasiassa Savonlinnan seudulla. Hän suoritti peruskoulunsa ja lukion paikallisissa kouluissa, missä hänen kiinnostuksensa luonnontieteitä kohtaan alkoi herätä. Lukiovuosina hän osoitti erityistä lahjakkuutta matematiikassa ja fysiikassa, mikä johdatti hänet myöhemmin yliopisto-opintoihin.

Yliopisto-opintonsa hän aloitti Helsingin yliopistossa, missä hän keskittyi teoreettiseen fysiikkaan. Hän suoritti maisterintutkintonsa vuonna 1994 ja jatkoi opintojaan aina tohtorintutkintoon saakka, jonka hän sai vuonna 1998. Pennasen tohtorintyö keskittyi monikvarkkijärjestelmiin hilateoreettisessa kvanttiväridynamiikassa, mikä oli merkittävä saavutus teoreettisen fysiikan alalla.

Opintojensa aikana hän osallistui moniin kansainvälisiin tiedekonferensseihin ja oli aktiivinen akateemisessa yhteisössä. Hän teki yhteistyötä useiden kansainvälisten tutkijoiden kanssa, mikä rikastutti hänen tieteellistä näkökulmaansa ja loi pohjan hänen myöhemmälle uralleen teknologian ja politiikan parissa.

Millainen perhetausta Petrus Pennasella on?

Hänen Vanhemmat ovat kotoisin Itä-Suomesta, missä hänen isänsä työskenteli lääkärinä ja äitinsä opettajana. Tämä akateeminen ja yhteiskunnallisesti aktiivinen tausta on vaikuttanut merkittävästi hänen elämänvalintoihinsa.

Petrus Pennanen kihlautui Roosa Sandelinin kanssa helmikuussa 2021. Häntä paljon nuorempi Roosa on 25-vuotias sosiaalisen median vaikuttaja, joka tunnetaan aktiivisesta verkkonäkyvyydestään. Heidän suhteensa on ollut myrskyisä ja usein valokeilassa toistuvien riitojen vuoksi. Parin on-ja off-suhde on kohdannut monia julkisia kiistoja. He eivät kuitenkaan ole enää yhdessä, sillä Roosa avioitui hiljaa toisen kanssa maaliskuussa 2023.

Vaikka pariskunnalla ei ole lapsia, heidän suhteensa on herättänyt paljon julkista kiinnostusta ja keskustelua, tarjoten jatkuvasti uusia käänteitä ja draamaa.

Monipuolinen ura

Tieteellinen ura

Petrus Pennanen on ollut monipuolisesti aktiivinen niin tiedemaailmassa, teknologiassa kuin politiikassakin. Hänen uransa alkoi tieteen alalla ydinfysiikan tohtoriksi. Hän työskenteli tutkijana ja julkaisi merkittäviä tutkimuksia erityisesti kvanttikromodynamiikan alalla.

Yrittäjyys ja Leiki Oy

Tieteellisen uransa jälkeen hän siirtyi yrittäjyyteen ja perusti tekoälyyn keskittyvän yrityksen, Leiki Oy:n, vuonna 2000. Yritys menestyi kansainvälisesti ja Pennanen myi sen yhdysvaltalaiselle DoubleVerifylle arviolta 7–10 miljoonalla eurolla. Tämä kauppa teki hänestä tunnetun teknologia-alan yrittäjän, ja hänen liiketoimintansa vaikutukset ulottuvat laajasti kansainvälisiin markkinoihin.

Politiikka

Tieteen ja tekniikan menestyksen pohjalta hän suuntasi huomionsa politiikkaan ja perusti Suomen Merirosvopuolueen, joka toimii sen puheenjohtajana. Hänestä tuli myös ensimmäinen Piraattipuolueen edustaja, joka valittiin poliittiseen luottamustehtävään Suomessa. Vuonna 2014 hän asettui ehdolle europarlamenttivaaleissa ja vuonna 2015 eduskuntavaaleissa molemmilla kerroilla niukasti.

Vuonna 2017 hänet valittiin Helsingin kaupunginvaltuustoon, missä hän toimi Avoimen puolueen puheenjohtajana ja valtuustoryhmän johtajana. Hänen poliittisiin tavoitteisiinsa kuuluvat muun muassa perustulon edistäminen, sarjatuotetun ydinvoiman rakentaminen ilmastopäästöjen vähentämiseksi ja nuorten syrjäytymisen ehkäiseminen kannabiksen laillistamisen kautta.

Aloitteet ja saavutukset

Hänen aloitteensa ovat olleet innovatiivisia ja hän on ajanut läpi useita merkittäviä uudistuksia. Hän on ollut näkyvästi esillä myös mediassa, erityisesti hänen kannanotoistaan ja poliittisista aloitteistaan, kuten ulkomaisen ydinjätteen säilömisen mahdollistamisesta Suomen peruskallion onkaloissa ja kannabiksen laillistamisen tuomista verotuloista.

Petrus Pennanen Tulot

Hän on saavuttanut merkittävää taloudellista menestystä uransa aikana, erityisesti myytyään perustamansa tekoälyyrityksen, Leiki Oy:n, yhdysvaltalaiselle DoubleVerifylle arviolta 7–10 miljoonalla eurolla. Viime vuonna hänen veronalaiset tulonsa olivat yhteensä 2 463 563 euroa, joista ansiotuloa oli 176 768 euroa ja pääomatuloa 2 286 795 euroa.

Kontroverssit

Petrus Pennanen on ollut mukana useissa kiistoissa, jotka ovat herättäneet laajaa huomiota mediassa. Hänen tunnetuin kiistansa liittyy huumausainerikokseen, josta hänet tuomittiin sakkorangaistukseen vuonna 2024. Syytteet koskivat marihuanan, MDMA:n ja LSD:n hallussapitoa. Lisäksi häntä syytettiin kolmesta pahoinpitelystä, mutta nämä syytteet hylättiin oikeudessa riittämättömän näytön vuoksi.

Huumerikostuomio johti hänen erottamiseensa RKP:n valtuustoryhmästä. Lisäksi hänen käytöksensä oikeudenkäyntien yhteydessä on herättänyt huomiota, kuten erikoinen välikohtaus käräjäsalin ulkopuolella, jossa hän kävi kiivasta sananvaihtoa toimittajan kanssa ja kuvasi tapahtuman suorana lähetyksenä TikTokissa. Tämä kaikki on tuonut Pennaselle paljon huomiota ja tehnyt hänestä kiistellyn hahmon suomalaisessa politiikassa.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *