Radio Iskelmän tunnettu juontaja Hannu Aholaita oli osallisena peurakolarissa ajaessaan ysitietä Lempäälässä.

Radio Iskelmän kokenut juontaja Hannu Aholaita koki perjantai-iltana yllättävän rajuun peurakolarin ysitiellä. Kolaritilanne sattui ilta-aikaan, kun peura yllättäen ilmestyi tielle metsänreunasta.

– Lähdin aamulla Lohjalta ajamaan kolmostietä pitkin, mutta paluumatkalla päätin vaihtaa reittiä. Olin tietoinen, että alueella liikkuu peuroja. Halusin ehtiä illaksi takaisin Kisakallioon, mutta yhtäkkiä se vain tapahtui.

Hän kuvaili ajaneensa noin sadan kilometrin tuntivauhtia, kun kolari tapahtui.

– En ehtinyt tehdä muuta kuin nopean pienen käännöksen vasemmalle nanosekunnissa, muutoin peura olisi lentänyt suoraan ikkunan läpi. Onnistuin pitämään auton tiellä ja ohjasin sen tien sivuun. En kyennyt poistumaan apukuskin puolen ovesta, sillä auto oli saanut iskun etuosaan ja kylkeen. Onni, taito ja suojelusenkelit olivat mukanani, hän tiivistää.

Peura menehtyi onnettomuudessa, ja Hannu Aholaidan Volkswagen GTE vietiin korjattavaksi Lohjalle.

Vaikka Hannu Aholaita on kokenut tienkäyttäjä, tilanne aiheutti hänellekin sydämentykytyksiä. Neljänkymmenen ajovuoden aikana vastaavaa ei ole aiemmin tapahtunut.

Kolaria edeltävä hetki herätti vaiston.

– Juuri ennen onnettomuutta päässäni välähti ajatus, että nyt tarkkailen tien laitaa. Ja hetkessä ymmärsin, että peura on jo lähes puskurissa kiinni, hän kertoo.

– Kun on paljon matkustanut, sattuu kaikenlaista. Sain onnekkaasti yöllä Lohjalta vuokra-auton, jonka avulla pääsin kotiin. Tapahtuneen jälkeen piti hetki hengähtää. Auton tulevaisuus on vielä auki, mutta se on vain peltiä. Tärkeintä on, että itse olen kunnossa. Olisi voinut käydä toisinkin, jos olisin ajautunut vastaantulevien kaistalle tai ojaan. Onneksi pysyin järkevänä!

Aholaita on kiitollinen, että selvisi säikähdyksellä. – Olihan se melkoinen aloitus lomalle, kevyesti sanottuna, hän naurahtaa.

Jätä vastaus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *