Sirpa Selänne kommentoi ajankohtaista aihetta sosiaalisessa mediassaan.

Entinen jääkiekkoilija Teemu Selänteen, 53, vaimo Sirpa Selänne, 54, esittää mielipiteensä äskettäin keskustelua herättäneestä aiheesta: mielenosoitusten aikaisesta virkavallan vastustamisesta. Hän nostaa aiheen esiin Instagram-päivityksessään, jossa hän kuvaa texasilaisille vierailleen esittelemäänsä Helsinkiä.

Sirpa Selänne painottaa näkemystään, että valtaosa helsinkiläisistä noudattaa sääntöjä ja toimii asiallisesti. Hän mainitsee myös, että samoin periaattein he ovat kasvattaneet lapsensa.

– Heitä ei todellakaan tule näkemään missään mielenosoituksissa riehumassa, virkavaltaa vastustamassa tai häiritsemässä tavallisten ihmisten arkea julkisilla paikoilla häiriköimällä, hän kirjoittaa postauksessaan.

Selänne korostaa postauksessaan erityisesti vanhempien vastuuta nuorten käyttäytymisestä mielenosoitustilanteissa.

– Mielestäni me vanhemmat tulisi opettaa nuorillemme aikuisille, ettei ole oikein rikkoa järjestyssääntöjä tai vastustaa virkavaltaa erilaisten aatteiden nimissä. On löydettävä muita tapoja toimia!

– En itse vanhempana hyväksyisi, että omat lapseni makaisivat ajotiellä keltaiset liivit yllään ja ajattelisivat sen olevan ok. Kuinka kukaan voi ajatella, että se on oikein tai hyväksyttävää? Minkä tyyppinen vanhempi hyväksyy tällaisen toiminnan omilta lapsiltaan? Uutisista päätellen jotkut ovat selvästi epäonnistuneet pahoin lastensa kasvatuksessa, hän lopettaa kirjoituksensa.

Aihe on viime aikoina kirvoittanut paljon kiivasta keskustelua, kun Elokapina syytti poliisia väkivaltaisesta toiminnasta. Elokapina järjesti perjantaina mielenosoituksen Helsingissä. Poliisi oli etukäteen ilmoittanut, että Länsiväylän liikenteen pysäyttäminen ei ole sallittua ja oli myös maininnut, että voimakeinoja saatetaan käyttää, jos protestoijat menevät ajoradalle.

Elokapinan tuoreessa tiedotteessa järjestö esittää vakavia syytöksiä poliisin käytöksestä mielenosoituksen aikana. Heidän mukaansa poliisi aloitti pidätykset heti mielenosoituksen alussa. Elokapina keskeytti Myrskyvaroitus-kampanjan neljännen mielenosoituksen, tavoitteenaan suojella mielenosoittajia poliisin väkivaltaisilta toimilta.

Helsingin poliisi on vastannut Elokapinan syytöksiin korostaen, että Länsiväylällä järjestetty mielenosoitus erosi merkittävästi aiemmista liikkeen järjestämistä tapahtumista. Poliisin mukaan mielenosoittajien pienryhmiin jakautuminen teki heidän toimintansa ennakoimisesta haastavaa.

– Mielenosoittajat aiheuttivat toiminnallaan vaaraa itselleen, muille tienkäyttäjille sekä poliiseille. Poliisi toimi tilanteessa vaaditulla tavalla, todetaan poliisin tiedotteessa. Lisäksi Elokapinan mukaan poliisit syyllistyivät väkivaltaan, kuten lyömällä mielenosoittajaa banderollin kepillä päähän, kuristamalla lakitarkkailijaa sekä heittelemällä ja kaatamalla mielenosoittajia. Järjestö raportoi myös, että osa protestoijista raahattiin kadulla vetämällä heitä yhdestä raajasta.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *