Facebook on estänyt Rosa Meriläisen ja hänen henkilökohtainen tilinsä on poistettu käytöstä.

Kirjailija ja poliitikko Rosa Meriläinen on ilmoittanut, että hänen henkilökohtainen Facebook-tilinsä on kaapattu ja hänet on estetty pääsemästä tililleen. Tämä havaittiin torstai-iltapäivänä. Tilin omistava Meta-yhtiö on kertonut Meriläiselle, että hänen tilinsä on suljettu pysyvästi.

– Minulla on nyt ikuinen porttikielto Facebookiin, Meriläinen kertoo huolestuneena.

Tämä tapahtuu erityisen huonoon aikaan, sillä Meriläinen on parhaillaan kampanjoimassa eurovaaleissa vihreiden listalla. Vaikka hänen kampanjasivunsa on yhä näkyvillä Facebookissa, ei Meriläisellä ole enää suoraa pääsyä siihen Facebookin kautta. Meriläisen mukaan tilanteessa on kyse vaalihäirinnästä.

– Metan tileihin on tehty kiusantekoilmiantoja. Aiemmin repittiin vaalimainoksia, tämä on nykyajan digitaalinen vastine sille, kuvailee Meriläinen.

Lisäksi häirintäyritysten seurauksena Meriläisen pankkikortti suljettiin.

– Olen kuitenkin saanut sen jo palautettua käyttöön, hän kertoo.

Henkilökohtaiset muistot ovat kadonneet

Vaikka Meriläisen Instagram-tili on yhä toiminnassa, sitä ei käytetä henkilökohtaisiin tarkoituksiin. Meriläisellä on tiimi hoitamassa sosiaalisen median tilejään, joten vaalikampanjointi ei tuota hänelle huolta. Kuitenkin henkilökohtaisen Facebook-tilin menetys on vienyt mukanaan kaikki sinne tallennetut muistot ja niistä muistuttavat ilmoitukset.

– Kuten kaikki tietävät, siellä oli paljon rakkaita muistoja, Meriläinen suree.

Meriläinen korostaa myös Facebookin tärkeyttä sosiaalisessa elämässä.

– On todella surullista, että en saa enää syntymäpäivä- ja tapahtumakutsuja, hän lisää. Meriläinen on huolissaan siitä, että yhteydet moniin ystäviin eri puolilla maailmaa ja Suomea saattavat katketa. Hän pyrkii kuitenkin säilyttämään positiivisen asenteen ja pohtii, mitä kaikkea hän voi tehdä sosiaalisen median käytöstä vapautuvalla ajalla jatkossa.

Jätä vastaus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *