Elias Salonen on suomalainen näyttelijä, joka syntyi 10. elokuuta 1994 Helsingissä, Suomessa. Hän on tällä hetkellä 29-vuotias ja hänen pituutensa on 178 cm. Hän on tunnettu monista rooleistaan suomalaisessa televisiossa ja elokuvissa. Hänet tunnetaan erityisesti suositussa sarjassa ”Aikuiset” esittämästään Arttun roolista, josta hän sai Kultainen Venla -ehdokkuuden vuoden 2022 miesnäyttelijänä. Hänen monipuolisuutensa ja lahjakkuutensa ovat tehneet hänestä yhden seuratuimmista nimistä suomalaisessa näyttämötaiteessa.

Varhaiset vuodet ja tie näyttämötaiteeseen

Helsingissä varttuneena hän kiinnostui jo varhain esittävistä taiteista. Hän osallistui paikallisiin teatteriesityksiin ja etsi aktiivisesti kokemuksia, jotka tukisivat hänen unelmaansa tulla näyttelijäksi.

Vuonna 2014 hän valmistui ylioppilaaksi Kallion ilmaisutaidon lukiosta, joka on tunnettu taidepainotteisesta opetuksestaan ja monista lahjakkaista alumniestaan. Lukiovuosinaan hän oli aktiivinen teatterikerhoissa ja koulun esityksissä, mikä vahvisti hänen päätöstään jatkaa uraa näyttämötaiteen parissa.

Lukion jälkeen hän haki useita kertoja Teatterikorkeakouluun, ennen kuin lopulta pääsi sisään viidennellä yrittämällä. Sisukkuus ja päättäväisyys palkittiin, ja hän aloitti opinnot Taideyliopistossa, josta hän valmistui teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2022. Koulutus antoi hänelle vankan pohjan ja monipuoliset taidot, jotka ovat auttaneet häntä menestymään vaativassa alassa.

Teatterikorkeakoulun aikana hänelle tarjoutui useita mahdollisuuksia työskennellä sekä koulun sisäisissä produktioissa että ulkopuolisissa projekteissa, mikä laajensi hänen osaamistaan ja verkostojaan suomalaisessa teatteri- ja elokuvakentässä. Hänellä on myös erinomaiset kielitaidot hänen äidinkielensä on suomi, ja lisäksi hän puhuu sujuvasti englantia ja ruotsia.

Monipuolinen ura elokuvissa ja televisiossa

Ensiaskeleet näyttelijänä

Hänen uransa alkoi suomalaisessa viihdeteollisuudessa jo nuorena. Ensimmäiset merkittävät esiintymiset tapahtuivat lyhytelokuvissa ja pienissä rooleissa televisiosarjoissa. Vuonna 2007 hän näytteli arvanmyyjälasta sarjassa ”Käenpesä”, mikä oli hänen ensimmäinen kosketuksensa ammattinäyttelemiseen. Tämä rooli antoi hänelle arvokasta kokemusta ja valmisti tietä tuleville projekteille.

Läpimurto televisiossa

Läpimurto tuli roolin myötä Jarkko Mäkimaan hahmossa suositussa sarjassa ”Kotikatu” vuosina 2011-2012. Tämä rooli teki hänestä tunnetun suomalaisille katsojille ja avasi ovia uusiin mahdollisuuksiin. Tämän jälkeen hän jatkoi uraansa monipuolisissa rooleissa eri televisiosarjoissa, kuten ”Sorjonen” (2016-2018), jossa hän näytteli Elias Strömiä, sekä ”Huone 301” (2019), jossa hän esitti Ellua.

Monipuoliset roolit elokuvissa

Elokuvien puolella hän on tehnyt merkittäviä roolisuorituksia. Ramin rooli elokuvassa ”Toiset tytöt” (2015) oli yksi hänen ensimmäisistä merkittävistä elokuvarooleistaan. Hänen kykynsä tulkita monimutkaisia ja syvällisiä hahmoja on saanut paljon kiitosta sekä kriitikoilta että yleisöltä. Muita merkittäviä elokuvaprojekteja ovat olleet muun muassa ”Tyttöbileet” (2019) ja ”Dual” (2022), joissa hän on esittänyt tunteikkaita ja vaikuttavia rooleja.

Viimeaikaiset työt

Viimeaikaisiin töihin kuuluu rooli Ilpo Larhana sarjassa ”Piiritys” (2023), joka toi lisää näkyvyyttä ja arvostusta. Hän jatkaa uraansa vahvana suomalaisessa elokuva- ja televisioteollisuudessa, ja hänen monipuoliset ja haastavat roolinsa ovat testanneet ja kehittäneet hänen näyttelijäntaitojaan.

Perhe ja henkilökohtainen elämä

Hän on kotoisin Malmilta, Helsingistä, missä hän asui 13-vuotiaaksi asti. Tämän jälkeen hän muutti perheensä kanssa Porvooseen isänsä työn vuoksi. Nykyään hän asuu jälleen Helsingissä, mutta hänen vanhempansa ovat edelleen Porvoossa. Hänen perheeseensä kuuluu myös sisko, joka asuu perheineen Porvoossa. Siskolla on kolme lasta, joten hänellä on tiivis ja läheinen perheyhteisö.

Hänen henkilökohtainen elämänsä, erityisesti hänen parisuhteensa, on hyvin yksityinen. Hän pitää henkilökohtaiset asiat mieluiten omana tietonaan, eikä hän jaa niitä julkisuudessa. Tämä yksityisyys on auttanut häntä keskittymään uraansa ja säilyttämään tasapainon julkisen ja yksityisen elämän välillä.

Palkinnot ja ehdokkuudet

Hänen uransa aikana hän on saanut useita tunnustuksia, jotka ovat osoitus hänen lahjakkuudestaan ja omistautumisestaan näyttelemiselle. Vaikka hän on vielä nuori, hänen vaikuttava työpanoksensa on jo herättänyt huomiota kriitikoiden ja palkintoraatien keskuudessa. Palkinnot ja ehdokkuudet ovat vahvistaneet hänen asemaansa yhtenä Suomen lupaavimmista näyttelijöistä.

  • Kultainen Venla –ehdokkuus: vuonna 2022 roolistaan Arttuna sarjassa ”Aikuiset”.
  • Kultainen Venla –palkinto: vuoden pääosanäyttelijänä vuonna 2023 roolistaan Ilpo Larhana sarjassa ”Piiritys”.

Pysy ajan tasalla uusista projekteista

Hänellä on useita tulevia projekteja, jotka pitävät hänen faninsa odottavina ja innokkaina. Uusissa elokuvissa ja televisiosarjoissa hänen monipuolisuutensa näyttelijänä pääsee jälleen esille.

Tulevat projektit

Elokuvat:

  • ”Spiraali” (2024), jossa hän näyttelee roolia poliitikkona
  • Muita elokuvaprojekteja, joita ei ole vielä julkistettu, mutta jotka ovat tuotannossa vuonna 2024

Televisiosarjat:

  • ”Pasilan myrkky” (2024), missä hän jatkaa roolissaan Santeri Mannina
  • Tuleva minisarja, jonka kuvaukset alkavat myöhemmin tänä vuonna

Voit seurata häntä sosiaalisessa mediassa saadaksesi uusimmat päivitykset hänen projekteistaan ja kurkistuksia hänen elämäänsä:

Jätä vastaus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *