Jorma Uotinen ja Sami Sykkö jakavat mieleenpainuvan muiston edesmenneestä ystävästään Aira Samulinista “Sami & Jorma” -podcastissa.

Tanssitaiteilija Jorma Uotinen, 73, ja toimittaja Sami Sykkö, 54, keskustelevat “Sami & Jorma” -podcastissaan muun muassa lempipaikoistaan Kuopiossa. Kaupunki on Uotiselle erityisen merkittävä, sillä hän toimi Kuopion Tanssii ja Soi -tanssifestivaalin taiteellisena johtajana 18 vuoden ajan.

Uotinen mainitsee yhdeksi rakkaimmista paikoistaan paikallisen torin, jossa järjestettiin usein tanssitapahtumia. Sykkö puolestaan muistuttaa, että näissä tapahtumissa tanssittajana toimi usein edesmennyt tanssinopettaja Aira Samulin. Tämä saa Uotisen muistelemaan erästä hetkeä Samulinin kanssa.

  • Airalla oli hauska tapa, joka ei vaikuttanut kovin suunnitellulta. Hän pysähtyi lavan keskelle ja sanoi: “Laitetaanpas kädet… no, nyt tähän lanteille”. Sitten hän käänsikin puheen virtsankarkailuun, Uotinen muistelee podcast-jaksossa ja saa Sykön nauramaan.
  • Hän mainitsi, että näillä liikkeillä saadaan rakko kuntoon. Sen jälkeen totesimme, että tehkäämme Airasta Tena-leidi, Uotinen jatkaa viitaten inkontinenssisuojia valmistavaan brändiin.

Juontopari nauraa muistolle.

  • Nauramme, koska Airan muisto elää sydämissämme ikuisesti, Sykkö selittää.

Pian tämän jälkeen Sykkö kertoo myös oman muistonsa edesmenneestä ystävästään.

  • Muistan aina Airan pukeutumisen. Hänellä oli upeat sääret ja usein todella lyhyt hame yhdistettynä verkkosukkahousuihin. Kerran oli melko viileä päivä, ja yhtäkkiä Aira sanoi: “Katsokaa meidän kenkiämme.” Meillä kaikilla oli punaiset kengät. Otin siitä tilanteesta kuvan muistoksi, Sykkö jakaa.

Samulin menehtyi 96-vuotiaana 23. lokakuuta 2023. Hänet siunattiin haudan lepoon 1. joulukuuta Helsingin Vanhassa kirkossa, jonne myös Uotinen ja Sykkö saapuivat. Uotinen kertoi paikalla olleelle medialle, mitä hän muistaa erityisesti Samulinista.

  • No se ilo, vahva energia ja intensiteetti, eli eletään vahvasti, Uotinen muistelee.
Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *