Iida Ketola jakoi Instagram-tilillään tiedon surullisesta perhetapahtumasta.

Mediapersoona ja yrittäjä Iida Ketola on avannut Instagram-tilillään perheensä muutama viikko sitten kokemasta tragediasta.

Ketola julkaisi kuvan, jossa hän poseeraa lampaansa kanssa. Kuvatekstissä hän kertoo ensimmäistä kertaa julkisesti kohtaamastaan traagisesta tapahtumasta, josta hän ei ole aiemmin kyennyt puhumaan.

– Nyt siitä on kulunut jo niin monta viikkoa, että olen mennyt laskuissani sekaisin, Ketola kirjoittaa aloittaessaan tarinansa.

Muutama vuosi sitten Iida Ketola jätti Helsingin taakseen ja muutti maaseudulle, missä hän hankki lampaita. Nyt Ketola kertoo Instagramissa tapahtumista eräältä kohtalokkaalta päivältä, jolloin hän sai kuulla Valdemar-lampaan kuolemasta.

Perheessä on tapana, että aamuisin ensimmäisenä herännyt henkilö, tällä kertaa Ketolan kumppani, vapaaottelija Janne Elonen-Kulmala, päästää lampaat ulos. Ketolan oli tarkoitus vain vilkaista ikkunasta, miten lammaslauma käyttäytyy ulkona.

– Mutta odotusteni vastaisesti piha olikin täynnä vieraita ihmisiä ja poliiseja. Menin alakertaan selvittämään, mitä on meneillään. Yksi mies, joka oli pukeutunut petoyhdistyksen liiveihin, tuli luokseni ja kertoi: “Olen pahoillani, tänne on tullut susi.”

Tämä suru-uutinen järkytti Ketolaa syvästi. Hän kuvaili, kuinka meni täysin shokkiin, sulki oven ja soitti kumppanilleen.

– Puhelusta en muista juuri mitään, paitsi että Janne muistutti, missä rauhoittavat lääkkeet ovat, Ketola kertoo kokemastaan järkytyksestä.

Jonkin ajan kuluttua Ketola kerää rohkeutensa ja menee uudelleen ulos kohtaamaan tilanteen.

– Joku mies tuli halaamaan minua ja sanoi ehkä tärkeimmät sanat, mitä minulle on shokkitilanteessa koskaan sanottu: “Tämä ei ole sinun vikasi.”

Alkuun Ketola luuli menettäneensä kaikki viisi lammastaan. Mutta kun häneltä kysyttiin apuvälineitä lampaat turvaan saattamiseksi, paljastui, että neljä lammasta oli löytynyt elossa, yksi kuolleena.

Ketola sai käydä tallissa hyvästelemässä Valdemar-lampaansa. Hän silitti sen päätä, kyyneleet silmissään, poliisien ympäröimänä.

– Kiitin monta kertaa Valdemaria siitä, että se suojeli tyttöjä ja pelasti niiden hengen. Se pelasti tytöt, mutta sai itse hampaat kaulaansa, Ketola viittaa selviytyneisiin lampaisiin.

Ensimmäiset viikot Valdemar-lampaan menettämisen jälkeen olivat Ketolalle erityisen raskaita. Hän kertoo itkeneensä kaipuusta, mutta itku sekoittui myös nauruun ja lämpimiin muistoihin.

– Valdemar jätti elämääni niin valtavan aukon, että ensimmäiset viikot huomasin vain seisovani toimettomana.

Ketolan koskettavaan julkaisuun on kertynyt lukuisia osanottokommentteja.

– Maailman syvimmät osanottoni, kirjoittaa Alma Hätönen.

– Voi Valdemar-sankarilammas. Niin hieno sankari! Otan osaa, voimia Iida ja Janne, kirjoittaa Laura Haimila. – Aamun itkut tuli lukiessa. Otan osaa. Voimia, kirjoittaa Mari Valosaari.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *