Saija Tuupanen on suomalainen laulaja, joka tunnetaan iskelmämusiikin saralla. Hän syntyi 31. toukokuuta 1982 Tuupovaarassa, Pohjois-Karjalassa. Hän on 42-vuotias ja hänen pituutensa on 170 senttimetriä. Saija saavutti suosiota voitettuaan arvostetun Tangomarkkinat-kilpailun vuonna 2003. Hänen uraansa ovat leimanneet lukuisat albumit, singlet ja esiintymiset ympäri Suomea. Vahvalla ja melodisella äänellään hän on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten suosikkina, esittäen sekä perinteistä että nykyaikaista iskelmämusiikkia. Hänen panoksensa musiikkiteollisuuteen on tuonut hänelle omistautuneen fanikunnan ja tunnustusta suomalaisessa viihdeteollisuudessa.

Miten hänen varhaiselämänsä muokkasi hänen uraansa?

Saija Tuupanen kasvoi pienessä Pohjois-Karjalan kylässä, Tuupovaarassa. Lapsuutensa aikana hän osoitti suurta lahjakkuutta musiikissa ja sai perheeltään vahvaa tukea musiikillisissa pyrkimyksissään. Jo 12-vuotiaana hän voitti Viisuvikarit-laulukilpailun, mikä antoi hänelle merkittävää näkyvyyttä ja itsevarmuutta esiintyjänä.

Nuoruusvuosinaan Saija osallistui aktiivisesti paikallisiin laulukilpailuihin ja tapahtumiin, mikä auttoi häntä kehittämään esiintymistaitojaan. Ennen laulajanuraansa Saija ehti valmistua kokiksi Joensuun ammattioppilaitoksesta. Tämä ammatti antoi hänelle arvokkaita taitoja ja kokemuksia, jotka ovat rikastuttaneet hänen elämäänsä.

Konserttilavoilta Kuuluisuuteen

saija tuupanen ura alkoi kunnolla, kun hän voitti Tangomarkkinat-kilpailun vuonna 2003 ja hänet kruunattiin Tangokuningattareksi. Tämä voitto toi hänelle valtakunnallista näkyvyyttä ja avasi monia ovia musiikkialalla. Tangomarkkinat-menestyksen jälkeen Saija alkoi työskennellä aktiivisesti musiikin parissa, julkaisten useita albumeja ja singlejä, jotka saavuttivat suosiota Suomessa.

Albumit ja Singlet

Hänen ensimmäinen albuminsa “Tangokuningatar Saija Tuupanen” julkaistiin pian kilpailuvoiton jälkeen, ja se sai erinomaisen vastaanoton. Muita merkittäviä albumeita ovat:

 • Tangokuningatar Saija Tuupanen (2003)
 • Onnemme kyyneleet (2006)
 • Niin kiire rakkautta on (2011)
 • Uusi Aamu (2016)
 • Päivä päivältä (2021)

Hänen tunnetuimpia singlejään ovat:

 • Seinäjoen tangomarkkinat
 • Vain rakkaus
 • Valoa ikkunassa
 • Onnemme kyyneleet
 • Kaksi karttaa

Konserttikiertueet ja Esiintymiset

Hänen konserttikiertueensa ovat olleet erittäin suosittuja, ja hän on esiintynyt lukuisilla festivaaleilla ja konserttilavoilla ympäri Suomea. Energinen ja lämmin esiintymistyyli on kerännyt laajan ja uskollisen fanikunnan. Hän on myös ollut mukana erilaisissa musiikkiohjelmissa ja laulukilpailuissa tuomarina, missä hän on tuonut esiin ammattitaitonsa ja tukensa uusille lahjakkuuksille.

Televisio ja Radio

Tuupanen on laajentanut uraansa myös television ja radion puolelle. Hän on toiminut televisio- ja radiotuomarina erilaisissa laulukilpailuissa, tuoden ammattitaitonsa ja kokemuksensa uusien lahjakkuuksien tukemiseen ja arvioimiseen.

Yritystoiminta

Viime vuosina hän on laajentanut toimintaansa myös yritysmaailmassa, perustaen oman viihdealan yrityksensä, SaTu Viihde Oy:n. Yritys on menestynyt hyvin ja tuottanut useita onnistuneita projekteja ja tapahtumia. Tämä osoittaa hänen monipuolisuutensa ja kyvykkyytensä menestyä myös liiketoiminnassa.

Keikat ja Konsertit

Uran aikana Saija Tuupanen on tullut tunnetuksi energisistä ja tunteikkaista esiintymisistään, jotka ovat keränneet suuren ja uskollisen fanikunnan. Hänen keikkakalenterinsa on aina täynnä, ja hän esiintyy säännöllisesti ympäri Suomea. Vuosi 2023 oli erityisen merkittävä, sillä hän juhlisti 20-vuotistaiteilijajuhlavuottaan.

Saija Tuupanen Keikat 2023

Vuonna 2023 Saija Tuupanen teki vaikuttavan määrän keikkoja, ja hänen esiintymisensä olivat erittäin suosittuja. Tässä muutamia merkittäviä keikkoja vuodelta 2023:

Päivämäärä  Paikkakunta  Tapahtumapaikka  
24. maaliskuuta  Tampere  Hepokatti  
25. maaliskuuta  Aura  Auran Nuortentalo  
26.-27. maaliskuuta  Turku  Viking Grace  
31. maaliskuuta  Nurmijärvi  Ruusulinna  
1. huhtikuuta  Hankasalmi  Revontuli  
7. huhtikuuta  Somero  Teeriharju  
8. huhtikuuta  Lapua  Latosaari  
10.-14. huhtikuuta  Kolari  Äkäshotelli  
20. huhtikuuta  Tampere  Tullikamarin Pakkahuone  
21. huhtikuuta  Siilinjärvi  Kunnonpaikka  
22. huhtikuuta  Kauhajoki  Aron Keidas  
28. huhtikuuta  Somero  Esakallio  
29. huhtikuuta  Rauma  Salamakallio  
23. kesäkuuta 3. lokakuuta  Somero Helsinki  Ämyrin tanssilava M/S Finlandia  

Saijan vuosi 2023 oli täynnä toimintaa, ja se kuvastaa hänen sitoutumistaan musiikkiin ja faneihinsa. Hänen energinen keikkakalenterinsa jatkui myös vuoden 2024 puolella, tarjoten faneille lisää mahdollisuuksia nauttia hänen musiikistaan livenä.

Saija Tuupanen Lapset

Saija Tuupanen ja Sami Hedbergin

Hänen henkilökohtaisessa elämässään hän oli naimisissa tunnetun stand-up koomikko Sami Hedbergin kanssa. He tapasivat työympyröissä vuonna 2018, ja heidän suhteensa alkoi pian tämän jälkeen. Heidän suhteensa herätti paljon huomiota, ja heidät nähtiin usein yhdessä julkisissa tapahtumissa. Saija ja Sami avioituivat vuonna 2019 ja he asuivat yhdessä Espoossa.

Saija Tuupanen ja Sami Hedberg tekivät myös yhteistyötä musiikin saralla. He julkaisivat yhteisen kappaleen “Joitain toisii”, joka sai paljon huomiota ja osoitti heidän vahvan kemiansa sekä henkilökohtaisessa että ammatillisessa elämässä.

Valitettavasti heidän avioliittonsa kohtasi haasteita, ja pariskunta erosi toukokuussa 2024. Eron taustalla olivat erilaiset aikataulut ja kiireinen elämäntyyli, mikä teki arjesta haastavaa. He kertoivat Instagram-päivityksissään erosta yhteisymmärryksessä ja painottivat, että rakkaus ja kunnioitus toisiaan kohtaan säilyvät aina.

Saija Tuupanen ja Sami Hedbergillä ei ole yhteisiä lapsia. Saija on avoimesti kertonut, että vauvahaaveet jäivät toteutumatta, ja hän on keskittynyt täysillä uraansa. Hän on todennut, että elämä vei hänet suuntaan, jossa perheen perustaminen ei ollut mahdollista. Saijan elämänvaiheet ovat olleet täynnä musiikkia, esiintymisiä ja keikkoja, mikä on ollut hänen pääasiallinen keskittymisalueensa.

Palkinnot ja Tunnustukset

Saija on uransa aikana saanut useita palkintoja ja tunnustuksia, jotka heijastavat hänen panostaan suomalaiseen musiikkiin. Tässä ovat hänen tärkeimmät saavutuksensa:

Syksyn Sävel Voitto (2021)

 • Hän voitti Syksyn Sävel -laulukilpailun kappaleellaan “Kuurasydän”, vahvistaen asemaansa yhtenä Suomen johtavista iskelmälaulajista.

Vuoden Tanssittaja (Useita kertoja)

 • Hän on valittu useita kertoja Vuoden Tanssittajaksi, mikä osoittaa hänen suosionsa ja taitonsa viihdyttää tanssiyleisöjä ympäri Suomea.

Kullervo Linna -palkinto (2021)

 • Tämä arvostettu palkinto myönnettiin hänelle yhdessä Anna Kokkosen kanssa merkittävistä saavutuksista suomalaisen kevyen musiikin saralla.

Mitä Saija Tuupanen Jakaa Sosiaalisessa Mediassa?

Saija Tuupanen on aktiivinen sosiaalisessa mediassa, missä hän jakaa elämänsä ja uransa kohokohtia seuraajiensa kanssa. Hänen läsnäolonsa eri alustoilla mahdollistaa läheisen vuorovaikutuksen fanien kanssa, ja hän käyttää näitä kanavia tiedottaakseen tulevista keikoista, uusista julkaisuista ja muista tärkeistä tapahtumista.

Jos haluat seurata häntä, tässä ovat hänen sosiaalisen median tilinsä:

Saijan virallinen kotisivu on saijatuupanen.fi, missä voit löytää ajankohtaisia uutisia, keikkatiedot, tulevat konsertit ja paljon muuta.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *