Liisa Rintaniemi, syntynyt 1978 tai 1979, on arvostettu suomalainen meteorologi, joka tunnetaan laajasta urastaan sääennustajana. Hän on 45-vuotiaana ja 168 cm:n pituisena ollut merkittävä hahmo Suomen televisiossa, ennen kaikkea MTV3:lla vuodesta 2003 ja Forecan, johtavan sääpalveluyrityksen, palveluksessa. Meteorologin uran lisäksi hän kulkee myös uutta polkua lääkärinä, jonka haastavan uran hän aloitti vuonna 2015. Hänen omistautumisensa useiden eri roolien tasapainottamiselle on osoitus hänen poikkeuksellisesta sitoutumisestaan ja monipuolisuudestaan sekä työ- että yksityiselämässä.

Varhaiselämästä meteorologian opintoihin

Hän varttui Suomessa, missä hänen varhainen kiinnostuksensa tiedettä ja luontoa kohtaan loi pohjan tulevalle uralle meteorologian parissa. Nuoresta iästä lähtien hän osoitti suurta uteliaisuutta sääilmiöitä ja ilmakehän tapahtumia kohtaan, mikä johti hänet tavoittelemaan korkeampaa koulutusta alalla.

Hän opiskeli Helsingin yliopistossa, joka on tunnettu vahvasta meteorologian ohjelmastaan. Siellä hän suoritti meteorologian tutkinnon, mikä antoi hänelle vankan pohjan säämallien tarkkaan ennustamiseen ja monimutkaisten ilmastojärjestelmien ymmärtämiseen. Hänen akateemiset saavutuksensa ja intohimonsa aiheeseen herättivät huomiota niin opiskelutovereiden kuin professoreiden keskuudessa.

Meteorologian tutkinnon lisäksi hän suoritti myös lennonjohtajan tutkinnon, mikä laajensi hänen asiantuntemustaan ja avasi uusia uramahdollisuuksia. Tämä monipuolinen koulutustausta tarjosi hänelle ainutlaatuisen näkökulman sään ja ilmailun väliseen vuorovaikutukseen, mikä rikastutti hänen taitojaan meteorologina.

Uran kasvu ja asiantuntemus meteorologian alalla

Hänen uransa meteorologina alkoi vahvasti vuonna 2003, kun hän liittyi MTV3:lle televisiometeorologiksi. Työssään hän on tullut tunnetuksi tarkasta sääennustuksestaan ja kyvystään kommunikoida monimutkaista säätietoa selkeästi ja ymmärrettävästi yleisölle. Hänen työpanoksensa MTV3:lla on tehnyt hänestä tunnetun ja luotetun sääasiantuntijan Suomessa.

Työskennellessään MTV3:lla, hän on myös ollut mukana Forecan palveluksessa, joka on johtava sääpalveluyritys Suomessa. Forecalla hän on osallistunut erilaisten sääennusteiden laatimiseen ja kehittämiseen, mikä on vahvistanut hänen asemaansa meteorologian alalla. Hänen asiantuntemuksensa ja tarkkuutensa ennusteissa ovat tehneet hänestä arvostetun ammattilaisen sekä kollegoiden että yleisön keskuudessa.

Hän on myös aktiivisesti mukana sosiaalisessa mediassa, missä hän jakaa sääpäivityksiä ja ilmastonmuutokseen liittyviä näkemyksiään. Tämä on kasvattanut hänen seuraajakuntaansa ja tehnyt hänestä vaikuttavan äänen ilmastonmuutoksen torjunnassa ja ympäristötietoisuuden lisäämisessä. Hänen aktiivinen läsnäolonsa sosiaalisessa mediassa on lisännyt hänen vaikutusvaltaansa ja tuonut hänen asiantuntemuksensa laajemman yleisön ulottuvillec.

Vuonna 2015 hän päätti laajentaa osaamistaan ja aloitti lääketieteen opinnot. Tavoitteenaan hänellä oli hankkia uusi ammatti ja syventää ymmärrystään ihmisten terveydestä ja hyvinvoinnista. Lääketieteen opintojen yhdistäminen meteorologin työhön ja perhe-elämään on vaatinut paljon, mutta hän on osoittanut erinomaista kykyä hallita aikaa ja priorisoida tehtäviään.

Liisa Rintaniemi Tulot

Hän työskentelee MTV3:lla televisiometeorologina ja Forecassa, ja meteorologien keskipalkka Suomessa on noin 50,000 – 70,000 euroa vuodessa. Julkisuudessa esiintyvien meteorologien, kuten hänen, tulot voivat olla tätä korkeammat. Lisäksi hänen aktiivisuutensa sosiaalisessa mediassa ja bloggaajana tuo lisätuloja. Hänen meneillään olevat lääketieteen opintonsa ja tuleva uransa lääkärinä voivat myös kasvattaa hänen ansioitaan merkittävästi tulevaisuudessa.

Perhe elämää Jussi Rintaniemen kanssa

Hän on naimisissa Jussi Rintaniemen kanssa, ja heillä on kolme lasta: kaksi poikaa, 12- ja 9-vuotiaat, sekä tytär, joka syntyi vuonna 2021. Perhe-elämä on hänelle erittäin tärkeää, ja he viettävät paljon aikaa yhdessä, nauttien arjen iloista ja yhteisistä hetkistä. Hänen perheensä tuki on ollut korvaamatonta, kun hän on tasapainottanut vaativan uransa meteorologina ja lääketieteen opintonsa.

Onko hän taas raskaana?

Liisa Rintaniemi, 43, on jälleen raskaana. Hän odottaa perheensä neljättä lasta. Aiemmin Liisa ja hänen puolisonsa Jussi Rintaniemi olivat ajatelleet, että heidän perheensä olisi täynnä kahden pojan ja yhden tyttären myötä. Kuitenkin viime vuosien aikana  hänen vauvakuume heräsi uudelleen, ja pariskunta päätti yrittää vielä yhtä lasta. Raskaus on edennyt hyvin, ja uuden tulokkaan odotetaan syntyvän syyskuussa. Tämä on ollut jännittävää aikaa koko perheelle, ja lapset odottavat innolla uuden sisaruksen saapumista.

Kuinka hän on vuorovaikutuksessa yleisön kanssa?

Hän on aktiivinen sosiaalisessa mediassa, missä hän jakaa sääpäivityksiä, ilmastonmuutokseen liittyviä näkemyksiä ja henkilökohtaisia kuulumisiaan. Hän on erityisen aktiivinen Twitterissä (@LiisaRintaniemi) ja Instagramissa (@liisarintaniemi), joissa hänellä on merkittävä seuraajakunta. Näillä alustoilla hän tarjoaa ajankohtaisia sääennusteita ja osallistuu keskusteluihin ilmastonmuutoksesta ja ympäristöasioista. Hän pitää myös blogia nimeltä Lisbet e, joka keskittyy sisustukseen ja perhe-elämään. Blogi alkoi hänen edellisen äitiyslomansa aikana ja on edelleen aktiivinen, tarjoten lukijoilleen inspiraatiota ja käytännön vinkkejä kotiin liittyvissä asioissa. Blogi löytyy osoitteesta [lisbete.fi](https://www.lisbete.fi).

Jätä vastaus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *