Anna Puu, syntynyt Anna Puustjärvenä vuonna 1982, on tuttu nimi suomalaisessa musiikkimaailmassa. Hänen läpimurtonsa tapahtui vuonna 2008, kun hän sijoittui toiseksi Idols-laulukilpailussa. Tämän jälkeen hän julkaisi ensimmäisen albuminsa vuonna 2009, joka nousi nopeasti Suomen myyntilistojen kärkeen. Anna on tunnettu erityisesti albumeistaan ”Sahara” ja ”Antaudun”, jotka ovat lujittaneet hänen asemaansa popmusiikin saralla.

Henkilökohtaisessa elämässään Anna on kokenut paljon. Hän oli naimisissa Olli Ripattilan kanssa vuodesta 2008 vuoteen 2013, ja heille syntyi tytär vuonna 2010. Vuosien saatossa Anna löysi rinnalleen tuottaja Jukka Immosen, ja heidän perheensä kasvoi pojalla vuonna 2021. He menivät naimisiin seuraavana vuonna. Vaikka Anna pitääkin yksityiselämänsä suurelta osin omansa, hän välillä jakaa hetkiä perheensä kanssa sosiaalisessa mediassa, antaen meidän kurkistaa elämään, jossa musiikki ja perhe ovat keskiössä.

Miten Anna Puun musiikkityyli on muuttunut uran alusta?

Anna Puun musiikillinen lähestymistapa on kehittynyt huomattavasti hänen uransa alusta. Alun perin mainstream pop -artistina aloittanut Anna on siirtynyt yhä enemmän rockin, elektronisen musiikin ja indie-vaikutteiden suuntaan. Hänen lyriikkansa ovat muuttuneet syvällisemmiksi ja introspektiivisemmiksi, ja hän on ottanut aktiivisemman roolin tuotantoprosessissa. Tämä osoittaa hänen kasvuaan taiteilijana ja sitoutumistaan aitouteen musiikissaan. Tämä kehitys on auttanut häntä luomaan omaleimaisen identiteetin Suomen musiikkikentässä.

Ratkaiseva hetki Anna Puun musiikkiuralla

Eräs merkittävä käännekohta Anna Puun musiikkiuralla tapahtui pian hänen osallistumisensa jälkeen ”Idols”-kilpailuun vuonna 2008. Vaikka Anna ei voittanutkaan kilpailua, hän päätti hyödyntää saamaansa julkisuutta ja käynnistää soolouransa. Tämä päätös osoittautui ratkaisevaksi ja erittäin hyödylliseksi.

Hänen ensimmäinen, nimikkoalbuminsa julkaistiin vuonna 2009, ja se oli suuri menestys Suomessa, vakiinnuttaen hänen asemansa suomalaisessa musiikkiteollisuudessa. Albumilta löytyvä single ”C’est la vie” nousi erityisen suosituksi, ja se osoitti Annan kyvyn luoda tarttuvaa ja samaistuttavaa popmusiikkia. Tämä onnistunut siirtymä tosi-tv-kilpailijasta arvostetuksi sooloartistiksi mahdollisti vankan perustan hänen tuleville projekteilleen, valmistaen tietä hänen musiikillisen ilmaisunsa kehittymiselle ja fanikunnan kasvulle. Tämä siirto osoitti hänen määrätietoisuutensa ja strategisen ajattelunsa, piirteet, jotka ovat jatkuvasti määrittäneet hänen uraansa.

Keitä ovat suurimmat musiikilliset vaikutteesi, ja miten ne ovat muokanneet Anna Puun ääntä?

Nämä vaikutteet ovat mahdollistaneet Anna Puulle luoda äänen, joka on sekä helposti lähestyttävä että taiteellisesti rikas, tasapainottaen kaupallista vetovoimaa ja henkilökohtaista ilmaisua. Hänen kykynsä sopeutua ja ottaa käyttöön erilaisia musiikillisia tyylejä on pitänyt hänen musiikkinsa tuoreena ja relevanttina kilpailullisella musiikkialalla.

Suomalaiset ja pohjoismaiset artistit: Suomalaisen popin ja rockin vaikutus on selvästi kuultavissa hänen musiikissaan, jossa yhdistyvät melodinen pop syvempiin, usein melankolisiin teemoihin, jotka ovat tyypillisiä pohjoismaiselle musiikkikentälle.

Kansainvälinen pop ja rock: Kansainväliset pop- ja rock-vaikutteet näkyvät hänen musiikissaan tarttuvien koukkujen ja dynaamisten sävellysten kautta. Artistit kuten Madonna ja David Bowie, jotka tunnetaan monipuolisuudestaan ja kyvystään uudistua, ovat saattaneet inspiroida häntä tutkimaan ja yhdistämään erilaisia musiikillisia tyylejä ja teemoja työssään.

Elektroniset ja indie-elementit: Elektronisten ja indie-elementtien hienovarainen sisällyttäminen hänen musiikkiinsa viittaa vaikutteisiin laajemmalta eurooppalaiselta elektronisen ja indien musiikkikentältä, joka tunnetaan innovatiivisista ja avantgardistisista lähestymistavoista musiikin tuotannossa.

Nämä vaikutteet ovat mahdollistaneet Anna Puulle luoda äänen, joka on sekä helposti lähestyttävä että taiteellisesti rikas, tasapainottaen kaupallista vetovoimaa ja henkilökohtaista ilmaisua. Hänen kykynsä sopeutua ja ottaa käyttöön erilaisia musiikillisia tyylejä on pitänyt hänen musiikkinsa tuoreena ja relevanttina kilpailullisella musiikkialalla.

Onko tulossa uusia projekteja tai albumeita?

Anna Puulla on useita jännittäviä projekteja tulossa lähitulevaisuudessa. Hän on aikataulutettu esiintymään useissa konserteissa vuonna 2024, mukaan lukien Pori Jazz 18. heinäkuuta ja DBTL Turussa 25. heinäkuuta. Toinen merkittävä tapahtuma on suunniteltu 30. elokuuta Naantalin Kirkkopuistoon.

Lisäksi Anna Puu on mukana erityisessä konsertissa nimeltä ”Elämä kuin elokuva”, jossa hänen kappaleensa on sovitettu elokuvamusiikin tyylisiksi ja ne esitetään sinfoniaorkesterin säestyksellä, kapellimestarina Mikko Franck. Tämä ainutlaatuinen tapahtuma on sekoitus musiikkia ja elokuvallista ilmaisua, heijastaen Annan rakkautta elokuvamusiikkiin. Konsertti on aikataulutettu 4. toukokuuta 2024. Nämä esiintymiset korostavat hänen monipuolista lahjakkuuttaan ja kykyään yhdistää erilaisia musiikillisia tyylejä ja teemoja, tarjoten rikkaan kokemuksen hänen yleisölleen.

Anna Puu (2009)

 • Mestaripiirros
 • Kaunis päivä
 • Melankolian riemut
 • C’est la vie

Antaudun (2012)

 • Säännöt rakkaudelle
 • Kolme pientä sanaa
 • Nuori Loiri

Sahara (2010)

 • Sinä olet minä
 • Riko minut
 • Nopeimmat junat

Linnuton Puu (2015)

 • Linnuton Puu

Rakkaudella, Anna Puu (2015)

 • Ota minut tällaisena kuin oon
 • Matkalla
 • Kohta vapaita

Nälkäinen Sydän (2018)

 • Me ollaan runo
 • Tarviin vielä yhden yön aikaa
 • Keho Puhuu
 • Kultareunukset
 • Siiamilaiset Kaksoset

2020 (2020)

 • 2020
 • Uuden edessä

Taikaa (2019)

 • Taikaa

Kovaa (Vain elämää kausi 5) (2016)

 • Kovaa
 • Suudellaan
 • Kuunnellaan vaan taivasta

Sitkeä sydän – Suurimmat hitit (2014)

 • Planeetat, enkelit ja kuu

Juokse Beibi Juokse (2022)

 • Juokse Beibi Juokse

Rakkaus tappaa (2023)

 • Rakkaus tappaa

Bäng bäng typerä sydän (Vain elämää kausi 14) (2023)

 • Bäng bäng typerä sydän
 • Aamuinen tähdenlento

Näkymätön (Musiikkia elokuvasta Vinski ja näkymättömyyspulveri) (2021)

 • Näkymätön

Kaikella on tarkoitus (2022)

 • Lupaatko

Onko jokin tietty kappale tai albumi inspiroinut Anna Puuta ryhtymään muusikoksi?

Anna Puu ei ole erikseen maininnut jotakin tiettyä kappaletta tai albumia, joka olisi inspiroinut häntä ryhtymään muusikoksi. Sen sijaan hänen motivaationsa musiikin parissa työskentelyyn juontaa juurensa todennäköisesti monipuolisesta musiikillisesta altistuksesta kasvuvuosinaan Suomessa sekä kokemuksistaan musiikkialalla, erityisesti osallistumisestaan ”Idols”-kilpailuun. Tämä foorumi auttoi muovaamaan hänen taiteellista polkuaan ja rohkaisi kehittämään omaa ainutlaatuista musiikkityyliään.

Voiko Anna Puu kertoa meille lauluntekoprosessistaan? Mistä hän yleensä aloittaa—sanoista, sävelmästä vai jostakin muusta?

Anna Puun lauluntekoprosessi vaihtelee kappaleittain. Usein hän aloittaa joko sävelmällä tai lyriikkaidealla, joka resonoi tunteellisesti. Siitä hän rakentaa kappaleen kokeilemalla erilaisia ääniä ja sovituksia, usein yhteistyössä tuottajien ja muiden muusikoiden kanssa, jotta kappale hioutuu ja valmistuu. Tämä joustava ja tunnevetoinen lähestymistapa mahdollistaa sen, että hän voi kehittää kappaleita, jotka ovat sekä henkilökohtaisia että taiteellisesti vakuuttavia.

Miten hän käsittelee luovia esteitä niiden ilmetessä?

Anna Puu käsittelee luovia esteitä todennäköisesti pitämällä taukoja mielensä tyhjentämiseksi, etsimällä uusia inspiraation lähteitä eri taiteen muodoista tai kokemuksista, tekemällä yhteistyötä muiden taiteilijoiden kanssa saadakseen uusia näkökulmia, ja vaihtamalla rutiinejaan tai ympäristöään. Nämä strategiat auttavat elvyttämään hänen luovuuttaan ja voittamaan esteitä luovassa prosessissa.

Anna Puun kappaleet käsittelevät usein teemoja kuten rakkautta, itsetutkiskelua ja sinnikkyyttä. Onko hänellä viestiä, jonka hän toivoo kuulijoiden saavan musiikistaan?

Anna Puun musiikki, joka usein syventyy rakkauden, itsetutkiskelun ja sinnikkyyden teemoihin, pyrkii resonoimaan syvästi kuulijoidensa kanssa. Vaikka hän ei ole määritellyt yhtä yleispätevää viestiä kaikille kappaleilleen, toistuvat teemat viittaavat siihen, että hän toivoo inspiroivansa kuulijoitaan hyväksymään omat henkilökohtaisen kasvun ja tunne-elämän tutkimisen matkansa. Hänen kappaleensa usein rohkaisevat kuulijoita löytämään voimaa haavoittuvuudesta, kestämään haasteiden keskellä ja juhlimaan elämän ja rakkauden monimutkaisuuksia. Musiikkinsa kautta Anna Puu kutsuu yleisönsä pohtimaan omia kokemuksiaan ja löytämään lohtua ja voimaa jaetusta inhimillisestä kokemuksesta.

Onko olemassa yhteiskunnallisia kysymyksiä, jotka ovat hänelle tärkeitä ja vaikuttavat hänen musiikkiinsa?

Anna Puu ei ole julkisesti määritellyt tiettyjä yhteiskunnallisia kysymyksiä, jotka suoraan vaikuttaisivat hänen musiikkiinsa. Hänen teemansa rakkaudesta, itsetutkiskelusta ja sinnikkyydestä voivat kuitenkin epäsuorasti käsitellä laajempia yhteiskunnallisia huolia ja resonoida kuulijoiden kanssa syvemmällä, henkilökohtaisemmalla tasolla.

Mikä on ollut hänen uransa mieleenpainuvin live-esiintyminen ja miksi?

Anna Puulla on ollut lukuisia live-esiintymisiä uransa aikana, mutta hän ei ole julkisesti nimennyt yhtäkään erityisen mieleenpainuvaksi. Tyypillisesti taiteilijat pitävät tiettyjä esiintymisiä merkityksellisinä esimerkiksi yleisön kanssa syntyneen emotionaalisen yhteyden, esiintymispaikan merkityksen tai tapahtuman aikana saavutettujen henkilökohtaisten virstanpylväiden vuoksi. Esimerkiksi suurilla festivaaleilla tai ikonisissa paikoissa esiintyminen tai erityisen innostuneen yleisöreaktion saaminen voi tehdä live-esityksestä unohtumattoman kokemuksen taiteilijan muistissa. Anna Puun mieleenpainuvin esiintyminen todennäköisesti yhdistäisi näitä elementtejä, luoden syvän ja kestävän vaikutuksen sekä häneen itseensä että hänen yleisöönsä.

Miten Anna Puu valmistautuu kiertueelle, ja mikä live-esiintymisessä tuottaa hänelle eniten iloa?

Kun Anna Puu valmistautuu kiertueelle, hänen valmistelunsa näyttää todennäköisesti samankaltaiselta kuin monella kokeneella esiintyjällä, mutta siihen sisältyy myös hänen henkilökohtainen otteensa. Näin hän saattaa valmistautua:

 • Harjoitukset: Nämä ovat avainasemassa. Anna ja hänen bändinsä käyttävät paljon aikaa jokaisen kappaleen hienosäätöön, varmistaen, että siirtymät sujuvat jouhevasti ja että kaikki tietävät merkkinsä. Kyse ei ole vain nuoteista, vaan myös kunkin raidan tunnelman täydellisestä tavoittamisesta.
 • Settilistan suunnittelu: Kappaleiden valinta on iso juttu. Hän miettii esityksen virtausta, sekoittaen tempoja ja tunnelmia pitääkseen yleisön kiinnostuneena alusta loppuun.
 • Tekniikkatarkastukset: Live-esiintymiseen liittyy paljon teknologiaa – valoja, ääntä, ehkä erikoistehosteita. Anna ja hänen tiiminsä ovat kiireisiä varmistamassa, että kaikki toimii moitteettomasti ja että lava näyttää juuri oikealta.
 • Äänen ja fyysisen kunnon ylläpito: Kiertue-elämä on rankkaa, joten kunnon ylläpitäminen – ääni mukaan lukien – on elintärkeää. Hän saattaa työskennellä äänivalmentajan kanssa ja käydä kuntosalilla tai tehdä joogaa pitääkseen energiatasot korkealla.
 • Käytännön järjestelyt: Sitten on vähemmän glamouria puolta – matkustusjärjestelyt, majoituspaikat ja kaikki aikataulut.

Se, mitä Anna todennäköisesti rakastaa eniten live-esiintymisissä, on yleisön energia. On jotain taianomaista siinä, kun saa jakaa musiikkiaan ja nähdä faniensa reagoivan reaaliajassa – laulavan mukana tai liikuttuvan jostain lyriikasta. Annalle nämä hetket todennäköisesti tekevät kaiken kovan työn arvoiseksi, tarjoten suoran yhteyden yleisöön, jota ei voi saavuttaa studiossa.

Keiden taiteilijoiden kanssa hän haluaisi tehdä yhteistyötä tulevaisuudessa?

Ehdottomasti! Puhuttaessa siitä, keiden kanssa Anna Puu saattaisi haluta tehdä yhteistyötä, hän ei ole nimennyt erityisiä taiteilijoita haastatteluissa. Mutta tuntien hänen tyylinsä, joka on viileä sekoitus poppia ripauksella rockia ja elektronisia vivahteita, hän sopisi yhteen monenlaisten taiteilijoiden kanssa. Kuvittele, jos hän tekisi yhteistyötä jonkun kuten Tove Lon kanssa tuodakseen esiin rosoista pop-ääntä, tai jopa kokeilisi jotakin sellaista kuin Calvin Harris, sukeltaakseen syvemmälle elektronisen musiikin maailmaan. Kotimaan rintamalla yhteistyö muiden suomalaisten lahjakkuuksien kanssa voisi korostaa Suomen rikasta musiikkiskeneä. Kenet tahansa hän valitseekin, se tulee lisäämään uuden kerroksen hänen jo monipuoliseen tyyliinsä, luoden jännittäviä uusia kappaleita! Mitä mieltä olet? Kenen kanssa sinä haluaisit nähdä hänen tekevän yhteistyötä?

Miten suomalainen musiikkiyhteisö on vaikuttanut tai tukenut hänen uraansa?

Suomalainen musiikkiyhteisö on ollut merkittävässä roolissa tukemassa Anna Puun uraa, erityisesti hänen ”Idols”-debyyttinsä jälkeen. Suomessa on vahva perinne paikallisten lahjakkuuksien tukemisessa, mikä on auttanut häntä saamaan näkyvyyttä radiosoiton, live-esiintymisten ja musiikkifestivaalien kautta. Tämä tukiverkosto on mahdollistanut hänen kokeilla musiikkiaan ja tehdä yhteistyötä huippuluokan paikallisten tuottajien ja lauluntekijöiden kanssa, edistäen hänen kasvuaan taiteilijana. Yhteisön tuki on ollut olennainen osa hänen menestyksensä perustamisessa ja ylläpitämisessä musiikkialalla.

Mihin suuntaan näet musiikkisi kehittyvän seuraavien vuosien aikana?

Artistit kuten Anna Puu, joiden ura on kehittynyt merkittävästi, näkevät tulevaisuuden usein mahdollisuutena jatkaa uusien musiikkityylien ja teemojen tutkimista. Anna saattaa innostua integroimaan uudistavia ääniä tai tekemään yhteistyötä muiden taiteilijoiden kanssa pitääkseen musiikkinsa tuoreena ja ajankohtaisena.

Mikä on ollut haastavin osa musiikkiurassasi?

Monille muusikoille yksi haastavimmista asioista voi olla taiteellisen integriteetin ylläpitäminen kaupallisten odotusten täyttämisen ohella. Henkilökohtaisen ilmaisun ja yleisön miellyttämisen tasapainottaminen on usein monimutkainen haaste.

Miten tasapainotat henkilökohtaisen elämäsi ja ammatilliset sitoumuksesi?

Henkilökohtaisen ja ammatillisen elämän tasapainottaminen on yleinen haaste taiteilijoille. Tehokkaat strategiat sisältävät usein selkeiden rajojen asettamisen, ajanhallinnan priorisoinnin ja ajan varmistamisen levolle ja perheelle.

Onko sinulla suosikkihetki fanin kanssa, joka on jäänyt mieleesi vuosien varrella?

Useimmat artistit arvostavat syviä yhteyksiä faniensa kanssa, olipa kyseessä koskettavat fanikirjeet, erityiset pyynnöt konserteissa tai merkitykselliset kohtaamiset tapaamisissa. Nämä kokemukset muistuttavat usein artisteja kuten Annaa heidän työnsä vaikutuksesta muihin.

Miltä tuntuu, kun ajattelet musiikkisi vaikutusta kuuntelijoihisi?

Artistit toivovat yleensä, että heidän musiikkinsa resonoi emotionaalisesti ja positiivisesti kuuntelijoiden kanssa, tarjoten lohtua, inspiraatiota tai seuraa. Musiikkinsa vaikutuksen ymmärtäminen voi olla Annalle suuri tyydytyksen ja motivaation lähde.

Mitä neuvoja antaisit nuorille artisteille, jotka yrittävät murtautua musiikkialalle tänä päivänä?

Neuvoihin saattaisi kuulua oman taiteellisen näkemyksen uskollisuus, jatkuva oman taidon hiominen ja sitkeys alan haasteista huolimatta. Verkostoitumisen ja digitaalisten alustojen hyödyntämisen musiikin jakelussa korostaminen ovat myös tärkeitä seikkoja.

Mitkä opetukset olisit toivonut tietäväsi urasi alussa?

Oppitunnit kiertävät usein kärsivällisyyden, sinnikkyyden ja ymmärryksen tärkeyden ympärillä, että hylkäys ei ole henkilökohtaista vaan osa liiketoimintaa. Rakentavan kritiikin arvon ja tukevan tiimin merkityksen tunnistaminen saattaisi myös korostua.

Jätä vastaus

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *