Vieraillessaan “Gogin kantabaari” -podcastissa Rosanna Kulju paljasti haaveilevansa äitiydestä ja kertoi, että suunnitelmat ovat jo käynnissä.
Somevaikuttaja Rosanna Kulju, 32, avasi äitiyshaaveitaan “Gogin kantabaari” -podcastissa. Hän korosti haluavansa perustaa perheen, johon kuuluu kumppani, mutta mainitsi myös, että mikäli oikeanlaista kumppania ei löydy, hän on valmis harkitsemaan keinohedelmöitystä. Kulju ilmaisi, että perheen perustaminen on hänelle tärkeä tavoite.
- Olen manifestoinut, että lapsella olisi isä, eli hankkisin lapsen kumppanin kanssa. Annan tälle prosessille vielä aikaa. En ole määrittänyt tarkkaan aikaa, mutta puhutaan ehkä vuodesta tai parista, Kulju kertoo.
Aiemmin Kulju koki vahvaa painetta löytää kumppani, jonka kanssa perustaa perhe. Hän on kuitenkin ymmärtänyt, että pakonomainen tarve kumppanin löytämiseen lisää vain turhaa painetta. Nykyään Kulju kokee ihmisten tapaamisen helpommaksi, koska hän ei enää yritä väkisin löytää kumppania. Hän mainitsee kuitenkin, että tuo lapsiaiheet esiin heti, kun tapaa uusia ihmisiä.
- Mielestäni on reilua kertoa heti, että haluan lapsia. Se on minulle todella tärkeä asia, josta en ole valmis joustamaan, vaikka mitä tapahtuisi. En jousta tästä, en edes sinun vuoksesi, Kulju painottaa.
Somevaikuttaja kertoo parhaillaan tapailevansa erästä miestä, mutta on samalla tietoinen muista äitiyteen liittyvistä vaihtoehdoista, jos suhde ei johda toivottuun tulokseen.
- Olen käynyt hedelmällisyystestauksissa, ja sen perusteella olemme lääkäreiden kanssa laatineet suunnitelman siitä, miten voimme edetä, kun olen valmis. Hedelmöityshoito toteutetaan inseminaation avulla eli käyttäen lahjasoluja. Käytännössä tämä tarkoittaa sperman ostamista, Kulju selventää.
Kulju valottaa, että ihmisillä on mahdollisuus valita, mistä maasta he ostavat siemennestettä. Suomalainen siemenneste on hintatasoltaan edullisempaa verrattuna ulkomailta tuotuun, mikä johtuu pääosin pitkän matkan kuljetuskustannuksista Suomeen. Lisäksi ulkomailta tuotuja siittiöannoksia on tilattava useita kerralla, kun taas Suomessa on mahdollista ostaa yksittäisiä annoksia, mikä tekee hoidosta kustannustehokkaampaa.
- Jännä, että kotimaiset tomaatit ovat kuitenkin kalliimpia kuin mitä Espanjasta tuodut, heitti podcastin toinen vieras, Duudsoneista tuttu HP Parviainen, keventäen tunnelmaa.