Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen, 46, kertoi ensimmäistä kertaa syvällisesti sairaudestaan Syöpäsäätiön haastattelussa. Temonen sairastui viime syksynä aivokasvaimeen, joka diagnosoitiin aggressiiviseksi gradus 4 gliomaksi. Haastattelussa hän avasi kokemuksiaan sairauden alkuvaiheista, hoidoista ja siitä, miten hän on selvinnyt vaikeasta ajasta.

Temonen kuvaili, miten hänen ensimmäiset oireensa ilmestyivät, ja oikea puoli kehosta lakkasi toimimasta kunnolla. Hän kertoi, kuinka vaikeaksi jopa kirjoittaminen kävi ja millaista tuskaa hän koki. Diagnoosin saatuaan hän tajusi, että ennuste oli huono ja kyseessä oli sairaus, joka yleensä iskee pieniin lapsiin. Tästä huolimatta hän ei lannistunut vaan päätti, että tästä selvitään.

Erityisesti joulun aikaan hänen kuntonsa romahti, ja hän alkoi huomata, että vointi heikkeni nopeasti. Hän kertoi, että hoidot herättivät hänessä kuitenkin toivon, ja sairauden myötä elämästä on tullut selkeämpää. Hän koki, että kaikki turha on kadonnut ja elämä on saanut uuden merkityksen. Sairaus on opettanut häntä arvostamaan hetkiä, jotka hän viettää lastensa ja aviomiehensä Tuukka Temosen kanssa.

Temonen pohti myös sairauden aiheuttamia ajatuksia kuolemasta, mutta hoitojen myötä hän on saanut uskoa paranemiseen. Vaikka elämässä on tullut uusia haasteita, hän kokee, että syöpä on tuonut myös hyvää. Hän on saanut syvemmän yhteyden sisareensa, joka on ollut hänen tukenaan hoitomatkoilla Saksaan, missä hän on saanut lisähoitoja.

Lopuksi Temonen ilmaisi kiitollisuutensa tukijoukoilleen ja Syöpäsäätiön lahjoittajille, joiden ansiosta hän on saanut laadukasta hoitoa. Hän kiitti myös läheisiään, jotka ovat olleet hänen tukiverkostonsa, ja ilmaisi kiitollisuutensa kaikesta tuesta, jonka on saanut sairauden aikana. Temonen jatkaa paranemistaan ja päivittää seuraajiaan säännöllisesti sosiaalisessa mediassa sairauden etenemisestä ja omasta voinnistaan. Olga ja Tuukka Temonen ovat kolmen lapsen, Helgan, Torstin ja Hilman, vanhempia, ja perheen yhteiset hetket ovat olleet erityisen tärkeitä tämän haastavan ajan keskellä.

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *