“He eivät ansaitse sinua

Ranskan suosittu rock-yhtye Indochine on julkaissut uuden kappaleen nimeltä Sanna sur la croix (“Sanna ristillä”), joka on omistettu Suomen entiselle pääministerille Sanna Marinille. Kappale on osa yhtyeen uutta albumia Babel Babel, ja siinä käsitellään Marinin kohtaamia haasteita ja yhteiskunnallista painetta hänen pääministerikaudellaan.

Kappaleen sanoituksissa on vahvaa uskonnollista symboliikkaa, ja siinä tuodaan esille yhtyeen arvostus Marinia kohtaan, erityisesti seksismin ja julkisen kritiikin osalta, jota hän joutui kohtaamaan. Kappaleen kertosäkeessä lauletaan muun muassa: He eivät ansaitse sinua, mikä korostaa sitä, kuinka Marin joutui usein median ja julkisuuden tiukkaan syyniin.

Pariisissa järjestetyssä albumin julkaisutilaisuudessa kappaleen aikana esitettiin videoita Marinista, jotka vahvistivat kappaleen olevan selkeä viittaus hänen poliittiseen uraansa. Videolla näkyi otteita Marinin puheista ja lehdistötilaisuuksista, mikä alleviivasi hänen merkitystään kappaleen teemassa. Myös muita poliittisia hahmoja, kuten Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi, vilahteli esityksessä, mikä liitti kappaleen laajempiin ajankohtaisiin poliittisiin kysymyksiin.

Indochine on tunnettu siitä, että he yhdistävät musiikkiinsa yhteiskunnallisia ja poliittisia aiheita, ja Sanna sur la croix on osoitus heidän halustaan kunnioittaa Marinia ja hänen kohtaamiaan haasteita. Marin ei ole kommentoinut kappaletta julkisesti, mutta hän jakoi sen julkaisupäivänä Instagram-tarinassaan.

Sanna Marin Instagram
Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *